Door: Robert-Jan de Vries

Tijdens een bijeenkomst van de speciale HCCH commissie voor de verdragen uit 1980 en 1996 inzake ontvoering en bescherming van kinderen in het Haagse Vredespaleis, is afgelopen week de nieuwe INCADAT-website gelanceerd.

Het INCADAT-platform biedt een schat aan informatie rond kinderontvoeringszaken wereldwijd en wordt dagelijks geraadpleegd door overheden, rechters, advocaten en rechtszoekenden van over de hele wereld.

Wij zijn er trots op dat we met de ontwikkeling van “INCADAT 2.0” de internationale juridische gemeenschap kunnen faciliteren met een innovatief platform, dat gebruiksvriendelijkheid en innovatieve zoekmogelijkheden combineert tot een krachtig online instrument.

Daarbij kwam onze kennis en ervaring op het juridische vlak goed van pas. Met een gebalanceerde inrichting van zoekmogelijkheden hebben we de website aantrekkelijk gemaakt voor zowel specialisten, als voor mensen zonder een juridische achtergrond. Voor de inrichting van de zoekfunctionaliteit hebben we gekozen voor het Elasticsearch platform, waardoor we krachtige multifacetted filters (zoeken aan de hand van meerdere filter mogelijkheden) hebben kunnen bouwen, in combinatie met de razendsnelle verwerking van zoekopdrachten door grote aantallen juridische documenten.

Omdat de INCADAT-website vanuit alle hoeken van de aarde beschikbaar moet zijn, was het zaak om een applicatie te bouwen die efficiënt omgaat met data, zodat de site ook met beperkte internetverbindingen goed te gebruiken is. Uiteraard was het van belang om de website ook op mobiele apparaten de volledige functieomvang te geven, zonder daarbij consessies te doen aan de usability.

Gezien het enthousiasme waarmee de nieuwe website werd ontvangen tijdens de conferentie in het Vredespaleis, zijn we daarin goed geslaagd. Inmiddels zijn er dan ook plannen in de maak voor verdere uitbreidingen van het platform.

Bekijk het project: INCADAT

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.