Content en denken als een uitgever

Een kennisbank is een set informatie én een manier om die informatie te ontsluiten. Net zoals een bibliotheek een systeem gebruikt om informatie te catalogiseren en te ordenen, zo doet een kennisbank dat ook. Op zichzelf is een set informatie niet bijster interessant, net zoals willekeurige groep letters niet interessant is. Het gaat erom de juiste informatie te vinden zodat het een antwoord vormt op de vraag van de gebruiker. Ontsluiten via een krachtig zoekmiddel en via registers leidt de gebruiker naar de juiste informatie.

Relevante vakinformatie

Zoeken en vinden

De website is dé portal voor het ontsluiten en vinden van relevante vakinformatie. De kennisbank kan integraal onderdeel worden van de website zodat zoekfuncties en gerelateerde items worden gecombineerd. Zodra een gebruiker of lid inlogt, kan tevens op basis van het profiel een link gelegd worden met relevante kennisdocumenten of dossiers. Hierbij kan gedacht worden aan een kennisbehoefte vanuit de nascholingsverplichting (Permanente Educatie) waarbij relevante kennis of documenten direct tonen in het profiel van het lid afhankelijk van het aantal behaalde punten of algemene kennisverbreding binnen het kennisdomein.

Content en informatie

Structuur

Vaak wordt een opzet gekozen om een gestandaardiseerde omgeving van de klant (website, CMS of redactiesysteem) te gebruiken als basis voor het beheren van kennisdocumenten. Beheer wordt daarbij ingericht op drie niveaus:

  • statische algemene informatie die door de organisatie wordt beheerd
  • gestructureerde kennis die door het kenniscentrum wordt beheerd
  • gestructureerde kennis die volledig geautomatiseerd wordt beheerd zoals externe bronnen

Het samenvoegen van diverse bronnen middels een slimme kennisbank oplossing kan leiden tot een dynamische kennisbank. Slimme zoekfunctie en relaties bieden gebruikers een juist aanbod van content.

Zoeken

Zoeken

Wij zoeken op ieder niveau, van pagina's tot hoofdstukken in bronnen. Slim zoeken leidt tot slimme zoekresultaten die de gebruiker verwacht.

Bronnen

Bronnen

Alle bronnen kunnen samengevoegd worden. Hierbij kan een redactiesysteem gekoppeld worden aan thema's in een CMS of externe openbare bronnen als verrijking van bestaande kennisdossiers met nieuws en actualiteit.

Data opslag

Data opslag

Al onze data, content en zoekresultaten worden opgeslagen in een datacenter met een ISO27001 certificering.

Navigeren

Navigeren

Door het plaatsen van slimme relaties, logische taxonomie en verwijzingen wordt de website een kenniscentrum waarmee de organisatie zich kan positioneren.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Kennisbanken?

Wij nemen graag contact met je op om je verder te helpen.
Laat hieronder je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.