izi.TRAVEL

Audiotour widget platform

In 2011 hebben wij - een team van Nederlandse innovators - de krachten gebundeld met een Zwitserse investeerder met als doel om steden, musea en hun verhalen te verbinden met reizigers die de wereld op een nieuwe, innovatieve manier willen verkennen: via een wereldwijd, open en gratis platform.

izi.TRAVEL

Hét go-to platform

Net zoiets als Facebook of Wikipedia. Hoewel dit idee niet nieuw was had niemand het ooit op zo'n grote en ambitieuze schaal gedaan. We realiseren ons dat de grootste uitdaging is om van izi.TRAVEL het go-to platform te maken voor de reismarkt: een dynamisch verzamelpunt waar duizenden content-aanbieders eenvoudig multimedia-gidsen kunnen maken voor miljoenen reizigers. Gelukkig zorgt ons gratis platform voor een snelle groei! Daarnaast streven we ernaar om voortdurend te investeren in de nieuwste technologie, mogelijk gemaakt door een team van meer dan 50 professionals wereldwijd.

Lichtgewicht

Javascript plugin

De widget wordt opgebouwd op basis van een lichtgewicht JavaScript plugin, waarmee een volledig gestandaardiseerde opzet kan worden getoond in een website. Het doel is om website eigenaren op een eenvoudige manier content vanuit het izi.TRAVEL platform te laten plaatsen waarmee extra traffic naar dit platform kan worden gegenereerd. Het is van belang goede Google Analytics instellingen en technische configuratie toe te passen op alle onderdelen van de widget (bijv. een unieke seo geoptimaliseerde url) zodat de effectiviteit van gebruik en bezoek duidelijk meetbaar is.

Content

API-koppeling

De widget zal bestaan uit content die middels een API-koppeling wordt ontsloten vanuit het platform. Deze content bestaat uit meerdere afbeeldingen, titel, korte omschrijving en een audiobestand. Daarnaast worden “share this” functies toegevoegd om sociale activatie te stimuleren en wordt een “call to action” button getoond om de bezoeker te verleiden meer tours of gerelateerde content te bekijken op het platform. De widget wordt op een gestandaardiseerde manier getoond zodat meerdere websites eenvoudig eenzelfde widget (met natuurlijk andere content) kunnen plaatsen. Naast de widget staan enkele velden en variabelen die ingesteld kunnen worden. De widget wordt real-time aangepast aan de hand van de gekozen instellingen. Onder de widget wordt de uiteindelijke code getoond die de gebruiker kan overnemen om de widget te tonen in een pagina. De volgende variabelen zijn in deze opzet configureerbaar in de interface.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze case

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.