Nederlandse Orde van Advocaten

Corporate website en diverse webapplicaties

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) wilde een nieuwe website ontwikkelen die primair gericht is op de Balie. Secundair moeten ook de rechtszoekenden en overige stakeholders worden bediend. De website moet gebruikersvriendelijk zijn, waarbij de bezoekers snel en gericht de gewenste informatie kunnen vinden.

Logische structuur

Navigatie en content

Een logische (navigatie)menu- en content structuur is hierbij essentieel. Tevens zal een intelligente zoekfunctie de beschikbare informatie snel en eenvoudig moeten ontsluiten. De content- en content structuur voldoet aan de verwachtingen en informatiebehoefte van de bezoeker en bepaalde doelgroep. Hierbij wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt in actualiteit (relatie met advocatenblad.nl), praktijk ondersteunende informatie en overige relevante onderwerpen (en archief). De verschillende content bronnen kunnen bijvoorbeeld gegroepeerd worden in dossiers om de bezoeker relevantie te bieden.

SEO positie

De content

De content zal in eerste instantie zorgen voor een goede SEO positie. Technische toevoegingen zullen deze positie ondersteunen. Hierbij valt te denken aan responsive design zodat de website op alle devices (mobiel en tablet) optimaal te lezen is. Ook wordt een logische URL-opbouw gemaakt voor juiste indexering door Google en eenvoudige linkbuilding en verwijzingen.

Hedendaagse

Look & feel

De vormgeving wordt aangepast naar hedendaagse look & feel waarbij de huisstijl van de NOvA als uitgangspunt dient. De vormgeving gaat gepaard met een duidelijk interaction design zodat bezoekers ondersteund worden bij het gebruik van de website. Dit interaction design ziet, naast esthetiek, ook op interactie met bezoekers. Artikelen en pagina’s kunnen worden gedeeld via sociale media en een Twitter-feed biedt snel actuele topics.

nova-mobiel-03
nova-mobiel-05
nova-mobiel-06
nova-mobiel-01
nova-mobiel-02
nova-mobiel-04
nova-mobiel-07

Beheer

Nieuw CMS

De website wordt tevens voorzien van een nieuw CMS, waarmee bovenstaande punten eenvoudig beheerd kunnen worden. Bovendien zal de redactie hiermee ondersteund worden om vanuit een standaard structuur (content- en redactie strategie) de grote hoeveelheid content te stroomlijnen en te publiceren.

1599747088_nova-desktop-01
1599747088_nova-desktop-02
Mijn Orde

Besloten omgeving

Actueel werken we o.a. aan een besloten omgeving “Mijn Orde” waar advocaten op een veilige manier (met een advocaten pas) kunnen inloggen om hun eigen gegevens en registraties in te zien of te wijzigen. Deze gegevens worden in het gekoppelde CRM systeem van de NOvA verwerkt.

Webapplicaties

De overige

De overige webapplicaties bestaan uit diverse, voorheen handmatige processen die nu gedigitaliseerd zijn. Van een volledige jaarlijkse PE / auditapplicatie, cursusaanbod applicatie voor opleidingsinstellingen met een gekoppelde kwaliteitsmonitor applicatie tot diverse online formulieren voor aanvraag van gegevens of aanmelding van een nieuw (advocaten)kantoor.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze case

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.