Arbeidsdeskundig Kennis Centrum

Kennis Game

Kennis Game voor het ArbeidsdeskundigĀ Kennis Centrum (AKC) en de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA) om de kennis van hun leden op een leuke en interactieve manier te vergroten. Tijdens het Najaarcongres in 2016 van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVVvA) en Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC) is de lancering geweest van de AKC Game. Arbeidsdeskundigen wilde via gamification de leden helpen met het op peil houden van hun kennis.

Huidige kennisniveau

Meer inzicht

Arbeidsdeskundigen wilde meer inzicht krijgen in het huidige kennisniveau van hun leden. Gamification staat in dit geval voor een speelse manier om kennis te vergaren. De volgende termen zijn belangrijk:

  • Toegankelijk
    De game moet gemakkelijk in te passen zijn in dagelijkse bezigheden. De game moet leuk en luchtig zijn.
  • Motiveren
    De game moet uitdagend en aansprekend zijn. De game moet een competatief karakter bevatten.
  • Beloning
    Spelers van de game wordt beloond in de vorm van fictieve punten maar in de toekomst ook met accreditatiepunten.
akc-kennisgame-01
akc-kennisgame-02
akc-kennisgame-03
akc-kennisgame-04
akc-kennisgame-05
akc-kennisgame-06
akc-kennisgame-07
akc-kennisgame-08
akc-kennisgame-09
akc-kennisgame-10
akc-kennisgame-11

Platform ontwikkeling

Doel van het project

Doel van dit project is de ontwikkeling van een platform waarop verschillende games ontwikkelt kunnen worden. Dit platform bevat functionaliteiten die in de toekomst verder uitgewerkt worden in diverse games. Naast het platform wordt een eerste game ontwikkelt.

De eerste versie van het platform en de eerste game is in conceptvorm. Dit betekent dat alles functioneel is, maar dat vooral in techniek keuzes worden gemaakt die in de toekomst nog verder uitgewerkt kunnen worden. In de eerste conceptvorm is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor Arbeidsdeskundigen om de spelregels aan te passen of de lijst met badges te onderhouden, deze worden in de conceptversie vast in de code geplaatst.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze case

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.