Interactie met uw community

Het actief betrekken van gebruikers bij de content van uw site is zeer nuttig en leidt tot een goede gewoonte. De gebruikers zorgen zelf voor nieuwe informatie als u ze de mogelijkheid biedt via prikbord of discussie. Het grote verschil tussen deze twee is de manier waarop u het toezicht inricht: discussie vereist immers een of meer actieve moderatoren.

Boodschappen

Prikbord

Een prikbord gaat over het uiten van een bericht zonder dat daar per definitie een antwoord nodig is of het gaat om een snelle plaatsing van een korte reactie. Zoals een post-it op een muur met ideeën, een scrum kaartje op een to-do list. Dit betekent dat toezicht op afstand kan, onder meer door screening op bepaalde woorden of termen; actieve moderatie is minder noodzakelijk. Alsnog is reageren op prikbord berichten altijd mogelijk. Het biedt juist een laagdrempelige manier voor gebruikers om een korte reactie te geven of een vraag te stellen. Door het plaatsen van een prikbord functie wordt de mogelijkheid van interactie laagdrempelig zonder een forum of ingewikkeld discussieplatform te hoeven starten.

Discussie

Uitwisseling

Een actief en interactief prikbord betekent de mogelijkheid van een forse kennisverdieping bij de deelnemers en dit maakt het aantrekkelijk. Bij een forum is in de praktijk interne regelgeving nodig en actieve en deskundige moderatoren om te zorgen dat het forum inderdaad tot kennisverdieping leidt. Een prikbord legt minder verwachtingen op aan de gebruikers waardoor het plaatsen van een bericht eenvoudig is. Deze functie zien we in de regel vaak in een ledenapp, besloten omgeving of intranet functie zodat leden onderling vragen kunnen stellen of ideeën kunnen uitwisselen. Vanuit een optioneel reactieformulier bestaat de mogelijkheid het bericht om te zetten tot een interactief opiniestuk dat leidt tot interactie en activatie.

Post-it

Post-it

Een prikbord heeft in eerste instantie een post-it functie waarmee leden of gebruikers eenvoudig berichten kunnen plaatsen voor de interne organisatie. Hiermee wordt de mogelijkheid tot interactie snel en simpel.

Notificaties

Notificaties

Vanuit een reactieformulier kunnen geplaatste berichten worden opgevolgd met notificaties zodat leden of gebruikers actief op de hoogte worden gesteld van reacties of interesse in het bericht.

Interactie

Interactie

Berichten plaatsen zorgt snel voor meer interactie. Binnen een commissie, event of vergadering kunnen lokale prikborden dienst doen als centraal berichten bord.

Activatie

Activatie

Een community wordt actiever met interactie. Door laagdrempelig de mogelijkheid te bieden tot het plaatsen van berichten en andere professionals of leden die deze berichten kunnen indelen of beantwoorden geeft de module een boost bij het activeren van een community.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Prikbord en dicussie?

Wij nemen graag contact met je op om je verder te helpen.
Laat hieronder je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.