Scholing en educatie overzichtelijk beschikbaar

Vakverenigingen stimuleren de actuele deskundigheid van hun leden met een regeling voor Permanente Educatie (PE); concreet betekent dit ook een administratieve taak.

Thirdwave ondersteunt de vakverenigingen met software die het dossier administreert en toegankelijk maakt voor de leden.

De behaalde PE-punten

Voor de leden

Het bestuur geeft het leerdoel aan door de hoeveelheid PE-punten per periode. De leden bezoeken events om daarmee hun punten te behalen. Thirdwave ondersteunt de leden met een persoonlijke specificatie per periode. Middels een online dossier in de website wordt een omgeving geboden om punten te registreren en richtlijnen te borgen. Ook zijn onderdelen als accredidatie, cursusaanbod en zoeken naar opleidingen onderdeel van dit dossier.

Voor het bureau

Het bewaken van de kwaliteit

Een PE-omgeving is een middel om de kwaliteit en reputatie van de vakvereniging op peil te houden of te verbeteren.

Door enerzijds periodiek een bepaald aantal punten van de leden te verlangen en anderzijds het aantal punten te bepalen van events zoals presentaties, cursussen, seminars, etc., geeft de vakverenging een gewenst leervolume aan.

De kwaliteit en reputatie zullen pas veranderen indien de vakvereniging ook daadwerkelijk toezicht houdt op het behalen van de PE-punten en Thirdwave ondersteunt hier met slimme software.

Ingangseisen

Ingangseisen

De ingangseisen voor certificering zijn de minimale eisen, waaraan een lid moet voldoen om gecertificeerd te kunnen worden. In het Certificeringsdossier worden de ingangseisen ondersteund door de gebruiker de mogelijkheid te bieden om voor ieder van de eisen een document op te nemen in het dossier.

Permanente Educatie

Permanente Educatie

Voor het onderdeel “Permanente Educatie” (PE) geldt vaak als certificerings-eis dat een lid in de certificeringsperiode van x-aantal jaar een minimaal aantal PE-punten moet behalen. Het Certificeringsdossier ondersteunt de gebruiker bij de registratie van behaalde PE-punten en herinnert leden over het actuele aantal.

Documenten

Documenten

Als bewijs van het behalen van educatie kunnen leden eenvoudig documenten toevoegen aan het dossier. Deze documenten vormen de bewijslast voor eventuele periodieke controles.

Accreditatie

Accreditatie

Vaak is op voorhand bekend voor welke opleidingen welk aantal punten staat. Indien een lid een alternatieve cursus of opleiding wil doen kan via het portaal accreditatie worden aangevraagd. Hiermee worden punten toegekend aan de gevolgde cursus.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het Permanente Educatie (PE) dossier?

Wij nemen graag contact met je op om je verder te helpen.
Laat hieronder je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.