Vakmedianet

Omgeving in de praktijk kennisbank

Vanaf 2008 heeft Vakmedianet in ieder segment en in iedere branche marktleiderschap opgebouwd met sterken merken, die staan voor relevante en betrouwbare journalistiek en redactie op websites, in tijdschriften, opleidingen en congressen binnen het vakgebied. De uitgeverij is momenteel georganiseerd in 20 uitgeefgroepen, die heel dicht op uw markt opereren met eigen uitgeef-, redactie-, sales- en marketingteams.

Vakmedianet

De klant

Met het oog op de nieuwe Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging is de kennisbank Omgeving in de Praktijk volledig vernieuwd en verbeterd. Omgeving in de Praktijk geeft antwoord op al uw vragen omtrent de huidige en nieuwe bouwregelgeving. U vindt bij ons zowel nieuws, wetgeving en jurisprudentie als praktijkvoorbeelden en commentaren omtrent de Omgevingswet, het Bouwbesluit en de Wet Kwaliteitsborging. Wij hebben de volledige kennisomgeving ontwikkeld. Van design en interactie tot techniek. Hierbij maken we gebruik van moderne zoektechnieken (ElasticSearch) om de content slim te doorzoeken en te voorzien van relevantie. Iedere gebruiker moet daarmee snel en eenvoudig de juiste content ontsluiten.

Kennisbank

De wensen van gebruikers

De invoering (2021) van de nieuwe Omgevingswet, die een volledige herziening van het stelsel van ruimtelijke regels inhoudt en de Wet Kwaliteitsborging Bouwen die een nieuw stelsel van kwaliteitsborging voor het bouwen regelt was een uitgelezen moment om de oude kennisbank Omgeving in de Praktijk op de schop te nemen. Daarbij hebben we goed geluisterd naar de wensen van een panel van gebruikers en die vertaald en toegepast in de nieuwe kennisbank. Wat we niet gewijzigd hebben is de mogelijkheid om onze experts te raadplegen. Inhoudelijke vragen op gegevens uit de kennisbank kunnen aan onze experts worden voorgelegd. In aanloop naar de nieuwe wetten bevat de vernieuwde kennisbank de huidige Omgevingswet en het Bouwbesluit.

1579533164_desktop-01
1579533053_desktop-02
1579533053_desktop-03

Website verbeterd

Vormgeving en zoekstructuur

De vormgeving is nieuw en overzichtelijker, de zoekstructuur verbeterd en er wordt meer nieuws toegevoegd uit andere vakbronnen zoals Cobouw. Bij nieuwe, belangrijke wet- en regelgeving voor de bouw, past een kennisbank die op alle vragen van professionals snel het juiste antwoord geeft.

mobiel-01
mobiel-07
mobiel-02
mobiel-05
mobiel-03
mobiel-04
mobiel-06

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Deel deze case

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates, trends, projecten en tips.